Se de spektakulære katamaraner dyste i Aarhus Havn

Sejlere fra hele verden dyster fredag og lørdag foran publikum i havnebassinet i Aarhus. Blandt besætningerne er OL-guldmedaljevinder Jonas Warrer

00:43

I videoen kan du se de flotte katamaraner og høre, hvordan det er for en OL-vinder at sejle i så lille et havnebassin.

Kommer man forbi Dokk1 i Aarhus fredag eller lørdag, kan man se et lidt andet syn end man er vant til.

Ude i havenebassinet - lige ved siden af Mols-Linjen - sejler store katamaraner fra blandt andet Danmark, Sverige, Tyskland og New Zealand.

De deltager i eventet M32 Series Scandinavia, og Aarhus er fjerde stop i denne kapsejlads-serie, som tæller i alt fem events.

De sejler i havnebassinet for at give publikum muligheden for at komme lidt tættere på bådene.

Det er lidt klemt

- Jeg ser frem til at mærke opbakning fra mine børn, venner, familie og lokale kendere, som kommer ned for at opleve den underholdende og spektakulære kapsejlads og for at heppe på os. M32 katamaranerne er virkelig cool og hurtige både, og de sejler så tæt på, at publikum næsten kan røre dem. Og sejlerne, som hører til nogle af de absolut bedste, giver den alt, de har, siger aarhusianer og OL-guldmedaljevinder Jonas Warrer, der er blandt deltagerne.

På trods af at hans hold topper pointtavlen, kan han godt mærke udfordringen ved at sejle i det lille havnebassin.

- Det er lidt klemt. Det er den mindste bane, vi har sejlet på, og det er lidt udfordrende for de her både, der kan sejle 50 km/t, siger han.

00:57

Se droneoptagelser af katamaranerne i Aarhus Havn.

Luk video