Rytmer i regnbuen

Stor interesse for eksklusiv museums-koncert

For første gang nogensinde får aarhusianske musikelskere mulighed for at lade sig forføre af stillehavsrytmer i "Regnbuen" på taget af ARoS.

Årets SPOT Festival tilbyder nemlig i samarbejde med kunstmuseet to eksklusive koncerter med kunstneren Anders Stochholm, der står bag musikprojektet "The Portuguese Man of War".

Begge koncerter bliver afholdt i kunstværket "Your rainbow panorama", i folkemunde kendt som "Regnbuen", som er designet af Olafur Eliasson.

Det er allerførste gang, at der bliver spillet musik i det farverige kunstværk:

- Jeg er både glad, beæret og angst over opgaven. Jeg ser det mere som en mulighed for at lave et midlertidigt kommentarspor til et kæmpeværk, end som en decideret koncert, siger Anders Stochholm.

At bruge en 152 meter lang gang af plastik som musiksted, er lidt af en udfordring. Derfor har SPOT Festival måtte alliere sig med en lydprofessor for at få den bedst mulige lyd ud af det meget metal og plastik.

Om det er lykkedes at skabe en ekstraordinær musikoplevelse, må publikum vurdere, når de to koncerter bliver afholdt på fredag den 2. maj klokken 19 og 20.

Alle 300 billetter til de to koncerter er ifølge arrangørerne blevet revet væk.