Rørklokke bebuder nyt liv

Nybagte forældre i Aarhus får med det nye kunstværk Gongen i Dokk1 mulighed for at markere deres barns fødsel

Sådan ser den ud. Foto: pressefoto

Når verdens største rørklokke er sikkert monteret i det nye byggeri Dokk1 på havnen i Aarhus, kan nybagte forældre ved hjælp af en app aktivere klokken fra fødeafdelingen på Aarhus Universitetshospital.

- Jeg har været begejstret for Gongen, siden jeg hørte om den første gang. Tanken om, at der bliver slået på Gongen, hver gang et barn fødes i Aarhus, er fantastisk. Dels bringer det liv ind i Dokk1, og dels bringer det Dokk1 ind i familiernes bevidsthed, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) i en pressemeddelelse.

Rørklokken, der er en del af kunstværket Gongen, er verdens største. Den er støbt i bronze, er 7,5 meter lang og har en diameter på 80 centimeter.

Se: Dokk1 åbner til juni

Klokken får en central placeringen i Dokk1 oven for medierampen, der er den store indvendige trappe, der forbinder husets niveau et og to. Klangen fra klokken vil kunne høres i området omkring medierampen.

På Aarhus Universitetshospital har jordmoder Joan Dürr været involveret i tilblivelsen af Gongen, og hun ser frem til, at nybagte forældre kan annoncere deres familieforøgelse.

- I Danmark har vi tradition for at markere livets højdepunkter. En fødsel er en betydningsfuld begivenhed i alle familier, som vi oftest vil dele med hele verden.

Onsdag ankommer den cirka tre tons tunge klokke til Aarhus, hvor den skal hejses 30 meter op i luften og herefter sænkes ned gennem taget i det nye byggeri. Interesserede vil kunne følge monteringsarbejdet fra Mellemarmen på Aarhus Havn, hvor der er udsigt til byggepladsen.