Reden Aarhus: Hellere sexdukker end mennesker

Onsdag er landets første bordel med sexdukker åbnet i Aarhus

Måske kan sexdukker blive en pendant til prostitution på sigt, men det erstatter ikke prostitution lige nu og her, lyder det fra værestedet Reden, der arbejder med tidligere og nuværende gadeprostituerede.

- Hellere dukker end mennesker. De prostituerede, vi er i kontakt med, har alle haft kunder, som overskrider grænser og krænker dem, siger lederen af Reden i Aarhus, Anders Sørensen, og fortsætter:

- Så hvis en dukke kan gøre, at de undgår nogen af de oplevelser, så er det selvfølgelig godt.

Anders Sørensen havde ikke havde hørt om sexdukkebordellet, før TV2 ØSTJYLLAND fortalte ham om det.

Erstatter ikke prostitution

Han tror dog ikke, at et par sexdukker i Aarhus-forstaden Viby erstatter prostitution nu og her i Aarhus.

- På sigt kan det måske godt blive en pendant til prostitution, men det er altså ikke sådan, det vil rykke det store lige nu og her. Så det er slået lidt stort op, hvis det her bliver solgt som et værn imod menneskehandel og rufferi, siger Anders Sørensen og fortsætter:

- Men folk bruger penge på alt muligt, og det skal jeg ikke blande mig i, så længe det handler om dukker og ikke mennesker.

Reden Aarhus

Han tager dog det forbehold, at han ikke kan gennemskue, at om der kan være eventuelle bagsider ved at åbne et sexdukkebordel.

Tilbyder fem forskellige dukker

Bordellet med sexdukker i Vibys industrikvarter åbner i dag, onsdag, og det er det første af sin slags i Danmark. Fem sexdukker tilbydes i fire rum med forskellige temaer, og ejeren mener, at stedet vil være samfundsnyttigt.

- Der findes mange prostituerede, der er tvunget ind i sexbranchen, og de nyder ikke deres arbejde. Det giver en kold oplevelse for kunden, og her tilbyder vi så et alternativ mulighed for at få stillet sine lyster, siger ejeren af stedet, der gerne vil gå under sit mellemnavn Odin, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan ser der ud i et af rummene i bordellet med sexdukker.
Sådan ser der ud i et af rummene i bordellet med sexdukker.

Helt lavpraktisk kommer det østjyske dukkebordel til at fungere således, at en såkaldt værtinde tager imod kunderne, som bliver vist hen til den ønskede sexdukke.

Men er sexdukkebordellet ikke bare lavet for at omgå loven og undgå en dom for rufferi?

- Vi prøver ikke på at undgå loven. I stedet vil jeg faktisk sige, at hvis vi kan forhindre menneskehandel og rufferi, så har vi bidraget til noget positivt til samfundet, lyder det fra ejeren, der pt. sidder fængslet for anden kriminalitet.

Bordelejerens identitet og fulde navn er redaktionen bekendt.

SÅDAN FUNGERER DUKKERNE

Sugardating trækker den anden vej

Anders Sørensen mener, der er større tendenser, som ligger i gråzonen af prostitution og som trækker i den gale retning for tiden.

- Sugardating, hvor unge modtager penge eller gaver som modydelse for sex eller samvær med en anden person, er desværre en stigende trend, som vi finder yderst bekymrende, siger han og uddyber:

- Især fordi mange unge ikke anser det som eller forbinder det med prostitution.

I udgangspunktet er bordellet med sexdukker ikke en virksomhed, som Østjyllands Politi har tænkt sig at overvåge tæt.

- Det er ikke ulovligt at leje dukker ud, så umiddelbart er det ikke noget, politiet vil gå ind i, siger kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, Jakob Christiansen, til TV2 ØSTJYLLAND.