Rådmand: Flygtninge kan bo i gammelt Hovedbibliotek

Rabih Azad-Ahmad (R) mener, at man skal tage det gamle Hovedbibliotek ved Mølleparken i brug som midlertidigt opholdssted for flygtninge

01:56

1 af 2

Aarhus får som så mange andre danske byer besøg af flere og flere flygtninge i disse dage.

Og for at løse den udfordring det er at give dem alle husly, foreslår rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad (R) nu, at de kan flytte midlertidigt ind i det gamle Hovedbibliotek på Møllegade.

- Vi står med et tomt bibliotek, hvor vi tænker at undersøge mulighederne for, at det kan bruges som midlertidigt opholdssted for nogle af de flygtninge, der er havnet i Aarhus og Danmark, siger Rabih Azad-Ahmad til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er jo tragisk med de mange flygtninge, der er kommet til landet, og alle bør tage ansvar. Jeg ved, hvor tragisk det er at være flygtning, for det har jeg jo selv prøvet, og derfor er det vigtigt, at alle byer tager et medansvar for at løse den her humanitære udfordring, siger rådmanden.

Det gamle Hovedbibliotek overgår til nye ejere i det nye år, men indtil da mener rådmanden altså, at lokalerne kan bruges til at huse flygtninge.

- Aarhus kan kun være det bekendt at stille faciliteter til rådighed i det omfang, det er muligt, og her står vi med tomme lokaler indtil de skal overtages i det nye år, så derfor mener jeg, det skal undersøges, siger Rabih Azad-Ahmad, der nu ser frem til at diskutere det med sine kolleger i byrådet.

Og er de positivt stemt, så behøver processen ikke at blive trukket i langdrag.

- Hvis det viser sig at være muligt, håber jeg, at det kan tages hurtigt i brug, siger rådmanden.

Se hele interviewet med rådmanden i videoen øverst i artiklen.