Pris uddeles i Aarhus

Stort show flytter for første gang udenfor hovedstaden

Kronprinsparrets Priser uddeles i år i Musikhuset i Aarhus. Foto: Jakob Boserup

For første gang er Kronprinsparrets Priser flyttet ud af hovedstaden, og vil i år finde sted i Musikhuset Aarhus 1. oktober.

Siden Kronprinsparrets Priser skiftede format i 2009, har Kronprinsparret hvert år skiftevis uddelt Kulturprisen og Den Sociale Pris. Sidst Kronprinsparrets Kulturpris på kr. 500.000,- blev uddelt i 2009, gik den til cellisten Andreas Brantelid.

Bag Kronprinsparrets Priser står Bikubenfonden, som producerer showet i samarbejde med DR og Musikhuset Aarhus. Lise Rønne og Nikolaj Koppel bliver aftenens værtspar. De skal sammen guide seerne og de ca. 1.400 gæster i salen igennem aftenen.

Aftenens musikalske hovednavn bliver TV2 og Oh Land, som i 2009 modtog Stjernedrysprisen og siden har fået sit helt store gennembrud. Flere navne vil blive tilføjet programmet i den nærmeste fremtid.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret og blev uddelt første gang i 2005. I 2011 uddeles tre priser til kunstnere eller kulturpersonligheder.

Overrækkelsen af den prestigefyldte Kronprinsparrets Kulturpris på 500.000 kr. er det absolutte højdepunkt. Den er tidligere gået til filminstruktøren Per Fly, skuespilleren Sonja Richter, kunstneren Olafur Eliasson, sangeren og musikeren Tina Dickow samt sidste gang cellisten Andreas Brantelid.

Desuden overrækkes for anden gang to "Stjernedryspriser" på hver 50.000 kr. til to unge talenter inden for forskellige kunstarter. I 2009 gik de to priser til fotografen Joakim Eskildsen og som nævnt Oh Land.