Politisk opbakning til forbud mod kønsopdelt svømning

25 ud af 31 byrådspolitikere i Aarhus støttede i dag Venstres ønske om at sætte ind over for kønsopdelt svømning på baggrund af religion

1 af 2

Et forbud mod at kønsopdele i Gellerupbadet i Aarhus ser nu ud til at være på vej. Det er en realitet, efter at et stort flertal i Aarhus Byråd onsdag bakkede op at gribe ind over for kønsopdelt svømning, hvis den finder sted på baggrund af religiøse forhold.

Det konkrete forslag fra Venstre blev dog nedstemt, da der var visse formuleringer i det, der ikke kunne opnås opbakning til. Der skal derfor kigges på forslagets ordlyd. Også for at undgå at det bryder loven, lyder det fra Socialdemokratiets Peder Udengaard. 

- Vi har kæmpet for det her gennem længere tid, fordi vi har været bekymret for, at der har foregået kvindeundertrykkelse for lukkede gardiner i Gellerup, siger Gert Bjerregaard (V) til tv2oj.dk. 

Læs også Venstre vil forbyde kvindesvømning i Gellerup

Han mener, at det indtil nu har været et helt forkert signal at sende, når den kønsopdelte svømning i Gellerupbadet har været tilladt.

- Det er udansk, og imod de værdier som vores demokrati hviler på. Derfor er det også glædeligt, at vi nu har overbevist borgmester Jacob Bundsgaard om, at det er et forfejlet hensyn at lade kvinder svømme i et lukket rum, lyder det fra Gert Bjerregaard.

Kun Enhedslisten og Radikale Venstre støttede umiddelbart ikke ønsket om at sætte ind over for den kønsopdelte svømning. For nuværende skal forslaget dog også omformuleres, så flertallet kan stå inde for det. 

Læs også Bjerregaard: Kvindefitness ikke et problem

- Vi øvrige seks partier samles for at skrive en tekst, der sikrer, at det er slut med den kønsopdelte svømning. Det er også vigtigt, at vi ikke rammer de forkerte. Det er helt specifikt i Gellerup, at vi vil have kønsopdelingen bremset, og der skal lige styr på nogle teknikaliteter i forhold til den endelige formulering, forklarer politikeren. 

Forslaget vender så på et senere tidspunkt tilbage i byrådet, hvor denne formulering officielt vedtages.  

Onsdag aften støttede et bredt flertal i Aarhus Byråd Venstres forslag. Nedenfor kommenterer Gert Bjerregaard opbakningen. 

01:41 Luk video