Politikere får gratis årskort

Midttrafik giver gratis årskort til politikere i Aarhus, og det er en fejl, erkender busselskabet

'Frikort til byrådsmedlemmer afskaffes'.

Så utvetydig lød beslutningen fra Aarhus Byråd den 29. oktober 2006. Alligevel viser en aktindsigt til metroxpress nu, at man her, mere end otte år senere, fortsat uddeler de lukrative frikort.

Midttrafiks vicedirektør, Mette Julbo, erkender brøleren.

- Vi lægger os fladt ned. I forbindelse med behandlingen af metroxpress' aktindsigt har vi opdaget, at 19 tidligere byråds- og amtsrådsmedlemmer har fået frikort i strid med reglerne. Vi erkender, at vi har handlet i strid med bestyrelsens og Aarhus Kommunes beslutning om, at de ikke længere skulle have det, siger Mette Julbo til metroxpress.

Midttrafiks kundecenter oplyser at et årskort som dette - der giver gratis buskørsel i hele Aarhus - koster 10.440 kroner. Fra 2011 til 2014 har de 19 eks-politikere - hvoraf fem er afgået ved døden i perioden - modtaget 60 årskort. Den samlede værdi er dermed 626.400 kroner.

Tidligere borgmester Thorkild Simonsen stod på listen indtil 2013.

- Det ved jeg ikke noget om. Jeg havde et gratis frikort, men det udløb vist midt i 00'erne, siger han.

Heller ikke tidligere rådmand Dorthe Laustsen husker at have fået frikort indtil 2012.

- Det mindes jeg ikke at have modtaget, siger hun.

Midttrafik vil nu undersøge omfanget og årsagen til fejlen.

- Det, vi gør nu, er at få revisorerne til at køre hele sagen igennem for at komme til bunds i det her. Her vil der også blive kigget på spørgsmålet om evt. tilbagebetaling, og herefter om det skal have personalemæssige konsekvenser, siger vicedirektøren.

Kilde: metroxpress