Politiker afviser kritikken: Vi ødelægger ikke arkitekturen i Aarhus

Byrådet i Aarhus har ikke respekt for byens oprindelige arkitektur, lyder kritikken, men politikerne selv mener ikke, at det er tilfældet.

Aarhus har som Danmarks andenstørste by adskillige bygninger fra utallige århundreder. Men i takt med, at byen bliver ældre, bliver bygninger revet ned og nye opført. Det har nu fået debatten til at køre:

Bygges der nyt uden omtanke og respekt for byens oprindelige arkitektur? 

Formanden for Foreningen for Bykultur i Aarhus var i den forgangne uge ude med riven efter politikerne, som, ifølge ham, ødelægger byens historie. Men det afviser flere politikere i dag overfor TV2 Østjylland.

- Der er en opfattelse af, at vi hele tiden bare siger ’ja’ til det nye, det gør vi absolut ikke. Vi skal hele tiden finde balancen mellem det gamle og det nye, siger Steen Bording Andersen, der er næstformand i Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune for Socialdemokraterne. 

Aarhus Ø er et af flere steder, der ofte kritiseres.
Aarhus Ø er et af flere steder, der ofte kritiseres.

- Jeg kan godt forstå, at nogen mener, at nytænkning er svær. Men omvendt så lever vi i 2021, hvor vi skal være parate til at sige, at vi vil noget andet og noget nyt, siger Ango Winther, medlem af Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune for Det Konservative Folkeparti.

Debatten er nu aktuel efter Formanden for Foreningen for Bykultur i Aarhus, Bruno Viuf Larsen i et interview med TV2 Østjylland fredag kritiserede byrådets håndtering af byudviklingen i Aarhus.

- Kommunen styrer ikke selv udviklingen. De laver bare lokalplanen, så den passer til byggerierne, sagde Bruno Viuf Larsen til TV2 ØSTJYLLAND fredag den 19. februar 2021.

TV2 Østjylland gik i den forbindelse på gaden for at spørge til Aarhusianernes mening: 

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra rådmand for Teknik og Miljø Bünyamin Simsek fra Venstre som sagen.