Politiet måtte hente unge vovehalse ned fra rådhustårnet

To unge mænd kravlede sent tirsdag aften op i tårnet ved Aarhus Rådhus for at nyde udsigten og måtte hentes ned af politiet

Østjyllands Politi blev tirsdag aften klokken 23.21 kaldt hen til Aarhus Rådhus, hvor et vidne havde set to personer, som kravlede rundt højt oppe på rådhustårnet ved et stillads, som lige nu er opstillet omkring selve tårnet ved en af 'altanerne.'

Også brandvæsnet blev kaldt ud til rådhuset, men på grund af mange el-ledninger i området ved Park Allé, kunne brandfolkene ikke komme til at hente de to mænd på henholdsvis 22 og 23 år ned med en stigevogn.

Derfor fik politiet tilkaldt en vagt, som sammen med politifolkene kunne låse sig ind i bygningen og gå med op og hente de to mænd ind i tårnet og derefter hjælpe dem ned. Så cirka en time efter, at anmeldelsen tikkede ind hos politiet, var de to mænd atter tilbage på landjorden.

Læs også Efterlysning gav pote: Politiet snupper 22-årig

De to unge mænd var lidt småfulde og havde forinden været til en koncert, og da de så kom forbi rådhuset, besluttede de sig for at begive sig op i højderne, oplyser Østjyllands Politi.

- De ville gerne op og se udsigten ud over byen, forklarer politiassistent Marianne Morgen fra Østjyllands Politi om årsagen til de to mænds lidt risikable eventyr tirsdag aften.

De to mænd blev anholdt og kørt en tur på politigården, hvor de blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. De skal derfor betale en bøde for aftenens udskejelser.