Politiet leder efter ejeren af dumpet silkeabe

Østjyllands Politi er endnu ikke bekendt med ejeren af den silkeabe, der for nylig blev fundet ved en container i Brabrand

00:37

En lille hvidøret silkeabe blev fundet ved en container i Brabrand omkring årsskiftet. Østjyllands Politi overvejer nu at fremlyse aben.

I en uge har Dyrenes Beskyttelse passet på den lille hvidørede silkeabe, som blev dumpet ved en container i Brabrand omkring årsskiftet.

Ejeren har nemlig endnu ikke meldt sig til hverken internatet i Brande eller Østjyllands Politi, selvom fundet af aben har været omtalt i flere medier. 

Læs også Abe i hundebur dumpet ved container

- Aben har ingen chip. Det skal den heller ikke nødvendigvis have, men det havde gjort det nemmere at finde frem til ejeren, siger Jannie Lundager, der er kommunikationsrådgiver ved Østjyllands Politi, til TV2 ØSTJYLLAND.

Det var forbipasserende, der opdagede det lille kæledyr, der var blevet placeret i et hundebur, ved en container i Brabrand.

Silkeaben befandt sig i et hundebur, da den blev fundet.  Foto: Dyrenes Beskyttelse

Efter selv at have forsøgt at tage sig af den i et par dage, kontaktede de Dyrenes Beskyttelse i Brande, hvor aben siden har opholdt sig.

Østjyllands Politi overvejer nu at fremlyse silkeaben. Altså dele et billede af aben med offentligheden i håbet om at ejeren vil melde sig.

Læs også Ekstremt sjældne skildpadder stjålet fra Randers Regnskov: Nu er de fundet

Hvis ikke ejeren bliver fundet, så er det op til Dyrenes Beskyttelse, hvad der skal ske med aben.

Dermed vil der ikke være noget til hinder for, at silkeaben kan ende hos eksempelvis Randers Regnskov, hvilket tidligere har været på tale.

Så længe Østjyllands Politi ikke kender til identiteten på ejeren, er det heller ikke muligt at sigte nogen for overtrædelse af dyrevelfærdsloven, såfremt det er tilfældet i denne sag.