Politiet har fokus på omdiskuteret kryds i Aarhus

Trafikanterne har fortsat problemer med reglerne ved Mindet og Dokk1 i Aarhus

Ved Dokk1 i det centrale Aarhus ser det trafikale kaos tilsyneladende ud til at fortsætte. I hvert fald har politiet de seneste dage været til stedet i T-krydset for at lave kontrol, og også i dag, onsdag, har adskillige betjente taget opstilling ved det omdiskuterede kryds.

Som vi her på TV2 ØSTJYLLAND flere gange har beskrevet, har trafikanterne mere end almindelig svært ved at overholde færdselsreglerne på stedet, og ifølge Østjyllands Politi skaber det farlige situationer.

Læs også Dokk1-trafik: Ja, det er en ommer

Derfor har færdselspolitiet både fredag, mandag og tirsdag været til stede ved krydset for at føre kontrol – og fortsætter altså også her til morgen.

Bødeblokken er med

- De første dage har vi koncentreret os om at vejlede og guide bilisterne, så der har vi ikke prioriteret at uddele bøder. Nu har vi forsøgt med vejledning, men i dag (onsdag, red.) har vi taget bødeblokken med, siger kommunikationsmedarbejder Jakob Christiansen fra Østjyllands Politi.

I løbet af den første halve time af kontrollen onsdag morgen ved Mindet og Sydhavnsgade ved til- og frakørslen til Dokk1 har Østjyllands Politi uddelt fem bøder.

03:26

VIDEO: Tilbage i februar sidste år filmede vi krydset i 30 minutter for at se hvor mange, der bryder færdselsreglerne på stedet. I løbet af de 30 minutter, vi var der, var der 36 trafikanter, der blæste på reglerne. Den video kan du se herunder - i en upspeedet version.

Luk video

Krydset er indrettet på den måde, at lige meget om man kommer fra Sydhavnsgade ved havnen eller fra Europaplads må man ikke fortsætte ligeud, men i stedet skal man svinge ind ved Dokk1, hvor man så kan vende. Men det er altså de regler, som mange ikke overholder.

  Foto: Google Maps

Østjyllands Politi fortæller, at man endnu ikke har taget stilling til, om man vil fortsætte den målrettede indsats den kommende tid, men at man kigger på det efter dagens kontrol.