Politiet forbereder sig på at modtage flere flygtninge

På politigården i Aarhus er de klar, hvis der skulle begynde at komme store mængder flygtninge til byen

Det seneste døgn er op mod 400 asylansøgere ankommet til Danmark på flugt fra krig og nød i Mellemøsten. I Østjylland er politiet klar til håndtere det stærkt stigende antal asylansøgere.

På politigården i Aarhus bliver der fulgt en fast procedure, hver gang en person kommer til byen og beder om asyl i Danmark.

- Det, vi skal gøre i første omgang, er at tage kontakt til dem og forsøge at forklare dem, hvad det er, vi gør her. Hvad er det, som vi nu skal i gang med, og hvad er det for en procedure, de skal igennem her i Aarhus, siger politikommissær Vagn Martinussen fra Østjyllands Politi.

Tænker kreativt for at huse flygtninge

Flygtningestrømmen til Aarhus er indtil videre dog begrænset. I 2014 modtog Aarhus Kommune 226 flygtninge, i år er det tal 515.

- Vi har haft lidt flere, end vi har haft de foregående år. Men det er ikke noget, der er meget voldsomt, siger Vagn Martinussen.

I gennemsnit modtager Østjyllands Politi 13-14 asylansøgere om måneden. Langt de fleste søger direkte videre til Sandholmlejren på Sjælland eller til Sverige.

Politiet i Østjylland gør alt, hvad de kan for at forklare asylansøgerne, at de ikke behøver at flygte fra politiet, som man så, det skete i går i Rødby.

- Vi skal jo ikke ingen på nogen måde at omringe dem eller fange dem på nogen måde. Det er jo almindelige mennesker, der ønsker en eller anden service af os. Derfor er det også service, vi giver dem og fortæller dem, hvad der skal til, for at de kan søge asyl i Danmark, siger Vagn Martinussen.

Se mere om Østjylland Politis beredskab i forhold til flygtninge i TV-indslaget øverst på siden.

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.00.07

Søren kan ikke få andet stik med AstraZeneca, selvom han gerne vil

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

hacker hacke hacking kriminalitet IT IT-kriminalitet itkriminalitet hackerangreb computer tastatur pc hanske

Mere end 350 sider ramt: 25-årig dømt i stor sag om cyberangreb

rimfrost frost

I nat var den koldeste for årstiden i 30 år

Konflikt vej rute 26

Bil hejst 17 meter op i luften: Konflikt blusser op igen

80_percent

play Politikere: Drop lempelse af dyrevelfærdslov

Dagens mest læste