Politi: Skelet ved Aarhus Lufthavn er dræbte Lisbet Nielsen

Siden 2009 har politiet forsøgt at finde den dræbte Lisbet Nielsen

Liget af Lisbet Nielsen er fundet ni år efter drab.

Østjyllands Politi bekræfter torsdag, at de skeletdele, der søndag blev fundet i et skovområde tæt på Tirstrup Lufthavn, stammer fra den dræbte Lisbeth Nielsen.

- Vi har været ude i området og fundet nogle skeletdele, og dem har vi indbragt til vores retsmediciner, som har undersøgt dem, og vi kan konstatere, at det er resterne af Lisbet Nielsen, siger politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Det er en meget tragisk sag, som nu har fået et punktum.

René Raffo, politiinspektør, Østjyllands Politi

Østjyllands Politi kan ikke på nuværende tidspunkt sige noget om drabsårsagen.

- Retsmedicineren skal forsøge af finde årsagen ud fra det, vi har tilbage og kan undersøge, men det er klart, at det kan være rigtig svært, når der er gået så mange år, siger René Raffo til TV2 ØSTJYLLAND.

Kæreste begik selvmord

Den 46-årige sygeplejerske forsvandt fra sit hjem den 23. oktober 2009. 

Hendes daværende kæreste, 42-årig Bjarne Østergaard Madsen, blev anholdt for at have dræbt hende, men trods en omfattende eftersøgning lykkedes det aldrig at finde hendes lig.

Bjarne Østergaard Madsen nåede dog aldrig at blive stillet for retten for drabet. Halvanden time før han skulle fremstilles i grundlovsforhør, hængte han sig den 31. oktober 2009 i sin celle i arresten i Aarhus.

VIDEO: Sagen om forsvundne Lisbet Nielsen var dramatisk og opsigtsvækkende fra start. I denne video er der et oprids af sagen, som begyndte i oktober 2009. 

Søndag fandt en jæger tilfældigvis en del af et skelet i skovområdet, hvorefter han straks kontaktede politiet.

Østjyllands Politi har siden fundet yderligere dele af liget, som nu endeligt er blevet identificeret som Lisbet Nielsen.

Borgere skal holde sig væk

Fundet af skeletdelene har dog ikke fået Østjyllands Politi til at efterforske i andre retninger.

Området, hvor ligdelene blev fundet, har tidligere været i politiets søgelys i forbindelse med efterforskningen, dog uden resultat.

VIDEO: Liget af Lisbet Nielsen er blevet fundet i et skovområde umiddelbart nord for Aarhus Lufthavn på Djursland.

- Det er en meget tragisk sag, som nu har fået et punktum. De pårørende til Lisbet Nielsen er underrettet og er selvfølgelig fortsat dybt berørte, og jeg anmoder pressen om at vise forståelse og hensyn til familien, siger politiinspektør René Raffo fra Østjyllands Politi. 

Østjyllands Politi er endnu ikke helt færdige med søgningen i området, da alle dele af liget endnu ikke er fundet, og anmoder derfor borgerne om at respektere politiets afspærring på stedet.

VIDEO: Sidste år satte politiet en gravemaskine i gang i håb om at finde Lisbet Nielsens lig i et område vest for Aarhus lufthavn. Dengang var forsøget forgæves. Videoen er fra 8. februar 2017.

Havde dræbt to gange før

Bjarne Østergaard Madsen var ikke ukendt i retssystemet, da han blev anholdt for drabet på Lisbet Nielsen. Han var to gange tidligere dømt for drab.

Kun 16 år gammel kvalte han i jalousi den 15-årige Birthe Simonsen i Kibæk ved Herning tilbage i 1983.

I 1991 kvalte han i en alder af 23 år den 21-årige Vivian Nielsen i Herning. Ved landsretten blev han dømt til anbringelse på et psykiatrisk hospital, da han blev fundet skizofren.

Sagen vakte stor opsigt, for hvordan kunne en skizofren mand, der to gange var dømt for drab, gå frit omkring?

 
  Foto: Oliver Høeg Nygaard Pedersen