Politi affyrede skud: Video indgår i efterforskningen

En 24-årig mand, der i eftermiddag blev skudt af politiet, er nu angiveligt uden for livsfare. En video af episoden indgår i efterforskningen

Østjyllands Politi er mandag eftermiddag massivt til stede i området ved Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Betjente fra Østjyllands Politi har omkring klokken 13 mandag skudt en mand på Karen Blixens Boulevard i Brabrand i Aarhus.

Manden blev skudt, efter at han angreb betjentene med en kniv. Tidligere på dagen oplyste politiet, at manden var i kritisk tilstand, men han er ifølge politiet nu uden for livsfare.

01:28

VIDEO: Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen fortæller til TV2 ØSTJYLLAND, hvad status er mandag aften.

Luk video

Chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen siger til TV2 ØSTJYLLAND, at manden, der blev ramt af politiets skud, er 24 år gammel.

Han havde haft en truende adfærd i en bus, og kort efter havde han ifølge politiet angrebet en patrulje med en kniv.

- Han skulle angiveligt være udenfor livsfare nu, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Vi vil være ekstra synlige i området og flytter også vores mobile politistation derud.

Klaus Arboe Rasmussen, chefpolitiinspektør

Politiet og Den Uafhængige Politiklagemyndighed er stadig på et tidligt stadie af efterforskningen. Resten af aftenen vil politiet være talstærkt til stede i Brabrand.

- Vi vil være ekstra synlige i den vestlige del af Aarhus og flytter også vores mobile politistation derud. Det handler om at øge trygheden derude, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Video indgår i efterforskningen

00:32

VIDEO: Optagelsen her viser angiveligt den mand, der tidligere i dag blev skudt af politiet i Brabrand, efter han ifølge Østjyllands Politi angreb betjentene med en kniv. Manden er nu ifølge politiet uden for livsfare. Videoen er tilsendt af Facebook-brugeren Ali CK Falastin.

Luk video

På pressemødet oplyste Klaus Arboe Rasmussen også, at en video af episoden indgår i efterforskningen. Han vil dog ikke kommentere på det, man ser i videoen.

- Vi kigger selvfølgelig på den video, og så indgår den i det samlede billede af den vurdering, vi skal foretage på et tidspunkt, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Det drejer sig om videoen her fra Facebook, der angiveligt viser øjeblikkene inden, manden bliver skudt. Vi ved endnu ikke præcist, hvad der skete efter videoklippet.

I videoen ser man, at en betjent har trukket pistolen mod en mand. Betjenten står med en kniv i hånden.

En mand er blevet skudt her på Karen Blixens Boulevard i Brabrand. Foto: Google Maps

Politiklagemyndigheden på sagen

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er blevet inddraget i sagen og efterforsker episoden efter bestemmelsen om 'udrykningssager'. 

Bestemmelsen dækker over episoder, hvor en person er afgået ved døden eller er kommet alvorligt til skade som følge af politiets indgriben, eller mens den pågældende var i politiets varetægt.

Det er normal procedure, at Den Uafhængige Politiklagemyndighed involveres, når betjente har trukket deres tjenestevåben og ramt borgere.

Skudepisoden er fundet sted på Karen Blixens Boulevard nær Dortesvej 25-35 i Brabrand. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Den Uafhængige Politiklagemyndighed vil gerne i kontakt med vidner, som har overværet episoden eller i øvrigt har oplysninger i sagen.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed kan kontaktes på telefon 41 78 35 00 indenfor normal kontortid eller på mailadressen mail@politiklagemyndigheden.dk.

Politiklagemyndigheden har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.