Penge på vej til letbanen?

Uofficielt møde mellem minister og borgmester

Der kan være penge på vej fra staten til letbaneprojektet i Aarhus. Projektet er blevet langt dyrere end beregnet, og der mangler 700 millioner kroner i kassen til at gøre letbanen til virkelighed.

I følge TV 2 | ØSTJYLLAND's kilder på Christiansborg er der aftalt et uofficielt møde mellem transportminister Magnus Heunicke (S) og Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) torsdag. Det kan være tegn på, at der er flere penge på vej fra staten, som flere partier på Christiansborg har krævet:

- Det er et stærkt ønske fra SF's side, at vi sikrer en ordentlig finansiering af letbanen, og vi må erkende, at det er blevet en anelse dyrere blandt andet på grund af nogle uforudsete udgifter, men også fordi staten ikke har givet penge nok fra starten. SF er indstillet på at finde de ekstra penge, der kan sikre en letbane i Aarhus, siger finansordfører for SF Jonas Dahl til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Mens der er fuld gang i letbane-byggeriet, er det kommet frem, at det oprindelige budget ikke kan hænge sammen. Samtidig har det vist sig, at staten indtil nu kun bidrager med 700 millioner i Aarhus, mens der er afsat 1.1 milliard til letbanen i Odense og næsten 2 milliarder til en ny letbane i København.

Se live-interview med Jonas Dahl i videoen over artiklen.