Østjysk band præsenterer musikvideo i 360 grader

In Lonely Majesty har sendt deres debutsingle på gaden med helt speciel musikvideo

Onsdag morgen så Danmarks første musikvideo i 360 grader dagens lys.

Et nyt videoformat gør det nu muligt for seeren selv at navigere rundt i videoen, alt efter om man helst vil se på forsangeren, bassisten eller trommeslageren i bandet.

Teknologien kender nogle måske fra Google Streetview, hvor man selv kan bestemme, hvad man kigger på ved at dreje 360 grader rundt. Nu understøtter YouTube også formatet for videoer, og det benytter det østjyske band 'In Lonely Majesty' sig af.

Seeren er ikke længere passiv

De har netop sendt deres debutsingle "Travel Far" på gaden med den nye videoteknologi.

- Det giver en hel ny dimension, fordi du som seer ikke er passiv. Du bestemmer selv, hvor du kigger hen. Vi spurgte bandet, og de var helt friske på at prøve det af, siger manager Jeppe Midjord til tv2oj.dk.

Videoen er optaget i Aarhus og Skanderborg på kendte steder som på en tagterrasse med ARoS i baggrunden, foran banegården i Aarhus og ved Skanderborg Sø.

Oplev selv videoen

Det har dog ikke været helt uden problemer, videoen er blevet optaget.

- Det var jo både nyt for instruktør og teknikere, så det har været meget lærerigt og nyt for alle, siger Jeppe Midjord.

Nogle kan måske huske 'In Lonely Majesty' fra sidste år, hvor de deltog i DR's KarriereKanon.

Herunder kan du se den helt nye musikvideo. For at se den i det nye format er det en god ide at åbne den i Google Chrome eller i YouTubes app på din telefon eller tablet. Så fungerer det fuldstændig som på Google Streetview, hvor man klikker på billedet og bevæger sig rundt.

Se musikvideoen her:

Virker kun optimalt i YouTubes app og i Google Chrome-browseren.