Organisationer oplever begrænset fusk med julehjælpen

Nødhjælpsorganisationerne opdager de fleste, der prøver at snyde med julehjælp

01:29

Det er den tid på året, hvor forskellige nødhjælpsorganisationer uddeler julehjælpen til familier, der har brug for den. Men nogle gange, er der også nogen, der forsøger at få fingre i julehjælpen, selvom de kan klare sig selv.

- Naturligvis er der nogle af de mennesker, som prøver at tilegne sig julehjælp, uden at de har krav på det, men vores indtryk er, at det er i et meget lille omfang, siger souschef i Kirkens Korshær Ole Thvilum.

Læs også Snydere udnytter gode hjerter på Facebook

 Også hos Frelsens Hær oplever de folk, der prøver at fuske sig til julehjælp.

- Det gør vi. Det, tror jeg, vi gør hvert år, og det hører vi også fra de folk, der kommer her, at de kender folk som snyder, siger korpsleder i Frelsens Hær Christoffer Wahl.

Ifølge Ole Thvilum opdager de ofte, hvis der skulle være nogen, som forsøger at snyde med julehjælpen.

- Vi bruger lang tid på at tale med folk, og så tror jeg, at langt henad vejen, så bliver folk afsløret, hvis de laver fusk, siger Ole Thvilum. 

Læs også Osman gav 3000 kroner på grund af trist historie på Facebook

Tidligere har nødhjælpsorganisationerne kigget på julehjælpsmodtagernes årsopgørelser, men det er de gået væk fra, da de mener, at det kan skræmme nogen væk.

- Så vil vi hellere have det åbent, så vi kan give til mange, og så er der nogen, der snyder, end at vi lukker mere af, og så er der færre, der får, og så bliver det sværere at snyde, siger Christoffer Wahl.