OPDATERET: 51-årig fængslet i fire uger - erkender sig skyldig i drab

Østjyllands Politi har anholdt en 51-årig mand. Han sigtes for drab på en 43-årig kvinde fra Malling, som tirsdag blev meldt savnet. Manden har i Retten i Aarhus erkendt sig skyldig i drab, og han er blevet varetægtsfængslet i fire uger.

Obs: Opdateret kl. 10.53 med oplysninger om, at manden erkender sig skyldig. Opdateret 12.44 - manden er varetægtsfængslet i fire uger.

Den 43-årige kvinde fra Malling, der blev efterlyst i går, er med stor sandsynlighed fundet dræbt på sin bopæl. Det oplyser Østjyllands Politi onsdag morgen på Twitter.

Hendes 51-årige tidligere samlever er anholdt og sigtet for manddrab. Han blev kl. 09.30 onsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus, skriver politiet.

Ifølge Ekstra Bladet har den 51-årige mand erkendt sig skyldig i drab ved grundlovsforhøret.

Ved retsmødet er sigtelsen blevet læst op. Her fremgår det, at manden kvalte den 43-årige kvinde, parterede liget med en sav og gemte ligdele i huset, mens andre dele blev gravet ned i haven.

Dørene ved grundlovsforhøret blev dog lukket, og derfor var det ikke muligt at høre, hvad manden nærmere forklarede. 

Ved retsmødet skulle dommeren afgøre, om den 51-årige skal varetægtsfængsles, og han blev fængslet i fire uger, men efterforskningen står på.

Ligdele fundet i hjemmet

Politiet har ledt efter den 43-årige kvinden fra Malling siden tirsdag morgen. Tirsdag aften og natten til onsdag koncentrerede politiet sig om kvindens bopæl i Veilgårdsparken i Malling:

- På kvindens bopæl har vi fundet flere ligdele, der var forsøgt skjult både inde og ude. Ligdelene bliver i dag sendt til retsmedicinsk undersøgelse for endeligt at få bekræftet, at der er tale om den 43-årige kvinde, hvilket vi, på baggrund af vores efterforskning, mener, at der er stor sandsynlighed for, at det er, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse.

Kan ikke sige noget om motiv

Politiet oplyser også, at den 51-årige tidligere samlever allerede blev anholdt tirsdag morgen. Han bliver fremstillet i grundlovsforhør onsdag kl. 9.30 ved Retten i Aarhus.

- Det var den 51-årige mand, der tirsdag morgen kontaktede politiet og meldte sin tidligere samlever savnet. Der var nogle omstændigheder omkring den anmeldelse, der gjorde, at vi på et meget tidligt tidspunkt anholdt manden, der nu er sigtet for at manddrab, siger Michael Kjeldgaard.

Østjyllands Politi kan for nuværende ikke sige noget om motivet til drabet:

- Det er for tidligt at melde noget ud om motiv. Vi går nu i gang med et større et arbejde med at konsolidere efterforskningen, hvor vi minutiøst gennemgår det materiale, vi har fået ind og underbygger sagen, siger Michael Kjeldgaard, politiinspektør til TV2 ØSTJYLLAND.

I samarbejde med Beredskabsstyrelsen arbejdede Østjyllands Politi onsdag morgen fortsat på kvindens bopæl i Malling med henblik på at færdiggøre gerningsstedsundersøgelsen.

Kvindens pårørende er underrettet.

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Badesø Knudssø

Badning frarådes: Lort fundet i badevandet

20_percent

play Ekspert om massive mågeplager: En krig, der ikke kan vindes

Skolebørn

play Bliv vaccineret inden skolestart, siger Brostrøm. Men hvad mener forældrene?

Bøfsandwich

I foråret vandt Jesper prisen for Danmarks bedste bøfsandwich: Nu er det stukket helt af

Dagens mest læste