OL-stjerne løb med den olympiske fakkel

Fredag nåede OL-faklen Holme Skole, der til juni forvandles til olympisk by i forbindelse med Skole OL. Sara Slott bar faklen de sidste meter

En olympisk fakkel, flag i lange baner, sang, glade elever og en vaskeægte OL-helt.

Det var hovedingredienserne, da Holme Skole fredag for alvor tog hul på nedtællingen til årets Skole OL. Den aarhusianske skole kommer til at spille en central rolle som olympisk by, når der holdes Skole OL til juni.

Fredag nåede faklen skolen.

quote Hvis vi bare kan få to børn væk fra computerspillet, op af sofaen og ud og lave en eller anden form for fysisk aktivitet, så synes jeg, vi har vundet noget.

Sara Slott, OL-sølvvinder

Faklen blev båret det sidste stykke vej af den aarhusianske hækkeløber Sara Slott, der vandt en sølvmedalje ved sidste års OL i Rio de Janeiro. 

Sara Slott var imponeret over modtagelsen og arrangementet på Holme Skole.

- Det er altid dejligt at have noget med unge at gøre og være ude på folkeskoler. De er simpelthen så taknemmelige. Lige meget hvad man giver dem, så tager de det og mangedobler det. Det er en meget taknemmelig generation at have med at gøre, siger hun. 

OL-sølvvinder Sara Slott er imponeret over fredagens arrangement på Holme Skole. 
OL-sølvvinder Sara Slott er imponeret over fredagens arrangement på Holme Skole. 

Sara Slott håber, at et arrangement som Skole OL kan give børn og unge blod på tanden i forhold til at bevæge sig.

- Hvis vi bare kan få to børn væk fra computerspillet, op af sofaen og ud og lave en eller anden form for fysisk aktivitet, så synes jeg, vi har vundet noget, siger Sara Slott.

Årets Skole OL foregår 13.-16. juni. Som olympisk by bliver Holme Skole vært for alle tilrejsende elever. 1600 børn og voksne skal overnatte på skolen i den anledning.

Skoleleder Allan Hjortshøj har store forventninger. 

- Vi glæder os dobbelt til at være værter for alle tilrejsende deltagere i Skole OL – og til selv at deltage med klasser fra 4.-7. årgang, siger han og uddyber: 

- Allerede nu mærker vi suset fra alle vores nye erfaringer med at samarbejde med nye organisationer, engagere frivillige hjælpere og få inspiration til at dyrke helt andre idrætter som bueskydning og roning – og vi oplever et tårnhøjt engagement fra både idrætslærere, elever og forældre.

Sådan ser en olympisk fakkel ud.
Sådan ser en olympisk fakkel ud.

Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for børn og unge i Aarhus Kommune, ser et stort potentiale i Skole OL.

- Det skal være med til at vise børnene, at det er vigtigt at bevæge sig, vigtigt at konkurrere, vigtigt at være med og vigtigt at vinde, siger rådmanden og uddyber: 

- Det at vinde er med til at skærpe børn og unges fokus på, at man kan realisere ting. Man skal drømme, arbejde hårdt og træne hårdt. Når man gør det, bliver man dygtigere og dygtigere, og så kan man godt blive nummer ét, siger rådmanden.

Øverst kan du se reportagen fra Holme Skole.  

Spærring af Silkeborgvej

Bil ramt af skud: Mørkklædte scooter-kørere efterlyses

Skærmbillede 2021-04-15 kl. 13.00.07

Søren kan ikke få andet stik med AstraZeneca, selvom han gerne vil

ic17167-samso-exterior_6

Skal du med? Spritny hurtigfærge giver gratis prøvetur

80_percent

play Efter års nedgang: Flere flytter til Samsø

Lige nu
Vaccine

liveblog Ny vaccine vil søge om EU-godkendelse

politibil

Politistation får flere betjente

Dagens mest læste