Okkels: Skal vænne mig til dirigentrolle

Playmakeren Anna Sophie Okkels fra SK Aarhus skal vænne sig til at styre det danske spil, men hun er faldet godt til hurtigt

Foto: Ole Nielsen

Anna Sophie Okkels fik sine første VM-minutter, da hun kom på banen mod slutningen af kampen mod Serbien, som Danmark vandt med 29-20.

Erstatningen for korsbåndsskadede Lotte Grigel fik endda også scoret sit første mål i slutrunden, og hun havde svært ved at få armene ned efter debuten foran 12.000 tilskuere i Boxen i Herning.

- Jeg har aldrig prøvet noget lignende. Det er så fedt, og jeg kan bare mærke, at det er noget, man bliver afhængig af. Jeg vil bare gerne have mere, lyder det fra en smilende SK Aarhus-playmaker.

Skal vænne sig til at sætte tingene i gang

Som playmaker skal man styre holdets angrebsspil, og som hasteindkaldt reserve kan Okkels godt mærke, at det kræver lidt kræfter at komme ind i det hele.

- Det eneste, jeg skal til at vænne mig til, er, at det er mig, som skal sætte tingene i gang. Så det brugte jeg lige en del tid på at prøve at huske inden kampen, siger den danske playmaker.

Dansk sejr i Okkels' VM-debut

Men ud over at skulle vænne sig til at stå med taktstokken, så er Anna Sophie Okkels faldet hurtigt ind på holdet. Overraskende hurtigt, synes hun selv.

- Det har faktisk været overraskende let. Det er jo nogle helt vildt dygtige spillere, og jeg fik lov til at træne med dem i sidste uge. Så jeg kender dem jo godt, lyder det fra playmakeren.

Onsdag gælder det Ungarn, som tirsdag fik en gevaldig snitter af Montenegro, der sejrede med hele 32-15.

Danmark fører efter tre kampe gruppen med de maksimale seks point. Montenegro følger efter med fem point, mens Ungarn har fire.