Officielt: Aarhus får en snepark

Åbner 28. november ved Musikhuset

00:41

1 af 5

Nu er det officielt: Aarhus får en stor snepark midt i byen.

Som TV 2 | ØSTJYLLAND torsdag kunne fortælle, bliver det om mindre end en måned muligt at stå på ski, snowboard eller snuppe en tur på kælken ved området mellem ARoS og Musikhuset i centrum af Aarhus.

Fredag formiddag var arrangørerne bag den kommende snepark til møde med repræsentanter fra Aarhus Kommune, Musikhuset og ARoS, og her faldt de sidste detaljer på plads.

- Det er super dejligt endelig at kunne sige, at det bliver til noget. Vi har arbejdet på det her i halvandet år, og glædet os til dette, siger Atle Stehouwer, der er en af de fire partnere bag Aarhus SnowPark, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Sneparken åbner den 28, november og lukker sæsonen af den 1. januar. I denne periode kan østjyderne nyde godt af de 400 meter skiløjper mellem Musikhuset og ARoS, hvor der bliver lavet fire pister på omkring 100 meter hver i forskellige sværhedsgrader og med rails og bokse.

Se også: Aarhus får en snepark

Atle Stehouwer fortæller, at det bliver finske Snowtek, som var leverandør af sne til Vinter-OL i Sochi 2014, der kommer til at levere sneen.

- Vi kan garantere, at der ikke bliver problemer med sneen i forhold til temperaturerne, da de er eksperter og har helt styr på det, siger Atle Stehouwer.

Aarhus Snow Park vil være åben alle hverdage fra kl. 10:00-15:00 og igen fra kl. 16.00 til 22:00. Fredag og lørdag er der åbent til kl. 23:00.

Skoler og institutioner kan kommer gratis ind i tidsrummet 10-15 i hverdage, hvis de ringer og booker tid. Ellers kommer det til at koste 30 kroner per person i entré, og så kan liften benyttes gratis. Og ejer man ikke skiudstyr, kan det lejes i sneparken.

Se også: - Fantastisk med snepark

Aarhus Kommune støtter ikke projektet direkte økonomisk, men Kommunen har stillet en underskudsgaranti på 250.000 kroner.

- Der vil være plads til 1.000 personer på området i alt, og 100 personer kan stå på ski eller snowboard på samme tid, siger Atle Stehouwer, der fortæller, at det også bliver muligt at opleve afterski-stemning med alt hvad der hører til det.

På udvalgte dage vil der også være instruktører, som kan lære nybegyndere at begå sig på de sneklædte bakker.

Sneparken er blevet til i et samarbejde med fonde og sponsorer.

I videoen øverst i artiklen kan du se en visualisering af sneparken.

Du kan læse mere om Aarhus SnowPark her.