Nyt navn, ny start

Klüvers Big Band bliver til Aarhus Jazz Orchestra

Foto: Aarhus Jazz Orchestra

Da Klüvers Big Band i februar fik ny kunstnerisk leder, var alle enige om, at det var en ny start med en ny profil, og derfor naturligt med et nyt navn.

Gennem pressen bad Klüvers Big Band publikum om hjælp, og flere foreslog Aarhus Jazz Orchestra, som også var også øverst på listen over forslag fra musikerne.

- Det repræsenterer forankringen i Aarhus og bandets basale, musikalske grundstene: 'Jazzens' afrikanske, legende, inkluderende, demokratiske udtryk i nuet og 'Orkestret?s' vesterlandske, dynamiske og strukturelle kvaliteter. Aarhus Jazz Orchestra er et tidssvarende udtryk for vores musikalske, historiske forankring, som samtidigt virker som en fin overordnet kvalitetsramme for bandets fremtidige kunstneriske temaer, siger Lars Møller, der er Aarhus Jazz Orchestras nye kunstneriske leder.

Bestyrelsesformand Frands Mortensen er også meget tilfreds:

- Frem til nu har orkesteret heddet Klüvers Big Band efter grundlæggeren Jens Klüver. Med Aarhus Jazz Orchestra har vi fundet et langtidsholdbart navn, som i mange år kan rumme de forskellige musikalske retninger orkesteret kommer til at udvikle sig i. Det er en glad bestyrelse, som er enige om, at dette er det helt rigtige navn.

Aarhus Jazz Orchestra kan i 2012 fejre 35 års jubilæum.