Ny moské i Aarhus snart en realitet

Arbejdet med moskéen skrider planmæssigt fremad, og de første synlige beviser kan ses langvejsfra

02:36

På trods af politisk modstand mod en stormoské i det vestlige Aarhus, er en anden moské i området ved at tage form. På Sintrupvej er en kuppel nu synlig, og der går tilsyneladende ikke længe, inden moskéen står klar til brug.

- Jeg vil gerne sige tillykke til folkene ude på Sintrupvej med den nye moské. Jeg skal helt sikkert ud og besøge den og bede derude, siger formanden for Forbundet af Islamistiske Foreninger, Ahmad Halimah, til TV 2 | ØSTJYLLAND. 

 

Han er en af dem, der stadig kæmper for en stormoské i Aarhus – en moské som tidligere fik frataget den politiske støtte fra blandt andre Socialdemokraterne i byrådet på grund af den omstridte TV 2-dokumentar ”Moskeerne bag sløret”.

Plads til 1.200
- Det er ærgerligt, at der er gået politik i det, og jeg tror, at det er et spørgsmål om tid, før der er en stormoské i Aarhus. Der er stadig brug for en, forklarer formanden.

Men nu er det så altså en anden moské, der kommer først. Den ligger blot én kilometer længere væk fra Gellerup, end stormoskéen var planlagt til at skulle være.

Den nye moské får plads til 1.200 personer og vil indeholde bederum og konferencelokale. Det er Tyrkisk Kulturforening, der står bag byggeriet.      

Du kan se mere til den nye moské i indslaget øverst på siden. 

Og via kulturforeningens Facebook-side kan du få et kig indenfor i den nye moské