Ny bydel til 2.000 i Risskov

Byggeplaner på område omkring Bryggervej

Sporvejenes garageanlæg og et gammelt erhvervsområde bliver til boliger for et par tusinde mennesker.

Formentlig bliver det allerede i løbet af efteråret, maskinerne begynder at grave ud til de første byggerier i det gamle erhvervsområde omkring Bryggervej, skriver stiften.dk

Her bliver der over de kommende år bygget 800-900 boliger - og et større erhvervsbyggeri i helt op til 11 etager mod Vejlby Ringvej.

Der er tidligere lavet en helhedsplan for hele området. Hen over sommeren bliver lokalplanen for det nye boligområde klar.

- Mit bud er, at det er fuldt udbygget om fem-syv år, siger kommunens arealudviklingschef Bente Lykke Sørensen til Århus Stiftstidende.

Attraktivt område

Ifølge Bente Lykke Sørensen har hun noget at basere sin optimisme på:

- Det er et attraktivt område, der ligger meget centralt. Og så er der det specielle ved arealerne, at de ligger som den sidste ubebyggede plet i et ellers fuldt udbygget område, siger Bente Lykke Sørensen.

Det store område, der engang var hvileplads for de gule bybusser, er i dag tomt og tavst og tjener vist ikke som meget andet end sidste hvilested for en flok af de gamle, grå og rundbuede buslæskure.

Det er her, kommunen snart begynder at sælge byggegrunde.

- Gennem 2012 har vi præsenteret arealet for interesserede investorer. Vores arealer er i det store og hele til boliger. Mit bud er, at vi udbyder arealet i bidder - i felter, hvor der kan bygges 2.000-4.000 etagekvadratmeter, siger Bente Lykke Sørensen til avisen.