Musik under vand på Godsbanen

Fem musikere i hvert sit akvarium spiller musik

I disse dage kan østjyderne opleve en noget anderledes musikoplevelse på den Åbne Scene på Godsbanen i Aarhus.

Kunstnergruppen Between Music inviterer nemlig publikum indenfor til de åbne prøver på deres værk AquaSonic, en 30 minutter lang koncert, der bliver spillet under vand af fem performere i hvert sit akvarium.

- En undervandskoncert er, at vi bringer instrumenter og sang ned under vand, siger Laila Skovmand, der er leder, performer og komponist i Between Music.

Mandag var publikum inviteret indenfor til gratis at overvære prøverne, og det samme gælder i dag, tirsdag, klokken 19.30. Derudover kan man også komme gratis ind og se opførelsen af uddrag af AquaSonic på Åbne Scene på Godsbanen onsdag, hvor det gælder Laila Skovmands afsluttende eksamenskoncert på solistuddannelsen som komponist.

Særlige teknikker til at synge under vand

- Når man synger under vand og ikke vil have bobler med i lyden, skal man lære at holde luftboblen inde i munden og så synge igennem den. Når man kan mærke, at luftboblen er ved at komme ud, så trækker man den lige tilbage, eller også skal man synge indad. Vi har en teknik, hvor vi skiftevis kan synge ind og ud, siger Laila Skovmand.

Premieren på det færdige AquaSonic-værk, som vil vare omkring 45 minutter, bliver i 2016 i Rotterdam.

- Der er rigtig mange udfordringer ved at spille under vand, og det er svært at sige, hvad der har været den største, for alt, hvad vi gør, er en udfordring. Hvert eneste instrument, vi putter under vand eller opfinder, er en udfordring i sig selv. Det at høre under vand, det at synge under vand, det at se under vand - det er alt sammen er ting, vi skal løse, siger Laila Skovmand.

Du kan læse mere om arrangementerne på Godsbanen her.

Du kan se mere om AquaSonic i videoen øverst på siden, der er lavet af Finn Mathiasen, Johan Adrian Buus og Freja Printz Ringbæk for filmskolen Potemkin Film.

Skærmbillede 2021-04-12 kl. 20.49.29

Regionen vil købe flere ambulancer: - Vi skal have nedsat lange responstider

21-000190-20 20201023_THG_VISUALISERING_ALLEGADEN_SLETH 12524003_1_1_2

Gammelt amtssygehus får nyt liv

Bloddonor

Blodbank med opråb: - Vi mangler flere end dobbelt så mange donorer

Ambulance

Nyt forslag: Flere sygetransporter til Østjylland

Østjysk Bolig

Svindelsag vækker bekymring på Christiansborg

def_thumb,50_percent

play Problemer med lang kø ved vaccinationscenter: - Kom til tiden og lad pårørende blive hjemme