Mobberamte må selv punge ud

Mobbeofre må leve med depression, lavt selvværd og hovedpine, viser ny undersøgelse fra Aarhus Universitet.

Foto: Colourbox

Depression, lavt selvværd, hovedpine og maveproblemer. Det er bare nogle af de psykiske og fysiske problemer, der rammer voksne mobbeofre, viser en undersøgelse fra Århus Universitet.

Og voksne, der mobber andre voksne, er hverdag på mange arbejdspladser. Men bliver du først syg, kan du komme til at betale selv, skriver Urban. I fagforeningen HK har den juridiske afdeling siden slutfirserne arbejdet for at få anerkendt mobberamte:

- Vi har kørt en masse sager i retten og prøvet den ene lov efter den anden. Men vi har tabt alle sagerne. Så hvis man først er blevet syg, så er der ikke noget, vi kan gøre juridisk. Så må de f.eks. selv betale for psykologregningerne, siger Jeanette Hahnemann, juridisk konsulent i HK, til dagbaldet Urban.

Ifølge Gitte Strandgaard, formand for foreningen 'Voksenmobning Nej Tak', skal der gøres mere for at stoppe mobningen:»Når det kommer til det psykiske arbejdsmiljø, så bliver der ikke gjort nok. Man kan få en bøde på op til 80.000 kroner for at overtræde den fysiske del af arbejdsmiljøloven, men det er ganske gratis at mobbe sine medarbejdere eller kollegaer, siger hun til Urban.

Ifølge Gitte Strandgaard er der næsten ingen syge mobberamte, der får deres sag anerkendt som arbejdsskade. Psykisk sygdom som følge af mobning er nemlig ikke på Arbejdsskadestyrelsens liste.