Michelin-miraklet Gastromé

Åbnede for under et halvt år siden - i dag har de unge ejere en michelinstjerne

02:37

En glad restaurantchef kan fejre sin første michelinstjerne.

1 af 2

En af de største overraskelser ved Michelin-guidens stjernedrys i Aarhus i dag var, at Restaurant Gastromé fik en stjerne. Restauranten er under et halvt år gammel.

Restauranten, der ligger midt i Aarhus, fik besøg af Michelins anmelder bare seks dage efter åbningsdagen i september 2014, og mindre end et halvt år efter åbningen kan de to ejere William Jørgensen og Søren Jacobsen nu bryste sig med en michelinstjerne.

- Vi fik beskeden lige tre minutter over ni, så der var lige tre minutter, hvor vi var kede af det og måtte sige: "Nå okay, hvis vi bare bliver nævnt i guiden, så er vi glade." Og så ringede der et udenlandsk nummer, og så stivner man og tænker: "Gad vide om det er rigtigt", siger Søren Jacobsen, der er medejer og restaurantchef på Gastromé, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og det var en dag, hvor der var brug for at knibe sig selv i armen:

- Det har vi jo aldrig prøvet før, siger Søren Jacobsen.

Se: Glæder sig over stjerneregn

Souschef Rasmus Bundgaard Nielsen dirrer af glæde:

- Det er fuldstændig vanvittigt og surrealistisk, siger den kun 25-årige souschef og fortsætter:

- Jeg er 25 og havde selvfølgelig heller ikke regnet med, at det skulle være i så ung en alder. Det er jo alt det, man har gået og drømt om og arbejdet hen mod, siden vi åbnede.

De to ejere af Gastromé William Jørgensen og Søren Jacobsen er barndomsvenner, og de to har drevet Restaurant 'Det Gamle Mejeri' ved Mårslet syd for Aarhus i 10 år, mens Michelin-vinderen Gastromé åbnede for fem måneder siden.

Ud over Gastromé har også restauranterne Frederikshøj og Substans i Aarhus i dag modtaget en michelinstjerne hver.

Mød Søren Jacobsen og Rasmus Bundgaard Nielsen i videoen øverst på siden og hør, hvordan de beskriver dagen i dag.