Mary fejrer jul i Århus

Først skal den kommende kronprinsesse se musical i Århus på mandag

Der bliver én mere til julefesten i den kongelige familie i år. Mary Donaldson skal sammen med kronprins Frederik holde jul hos dronning Margrethe og prins Henrik på Marselisborg Slot. 

Julen indledes den 22., hvor regentparret, kronprinsen og Mary overværer danmarkspremieren på den internationale opsætning af musicalen "Les Misérables" i Musikhuset i Århus, oplyser hofchef Per Thornit.

Juleaften fejres i den kongelige familie med gudstjeneste i Århus Domkirke, hvor kongelig konfessionarius Christian Thodberg prædiker og dermed får mulighed for at hilse på kronprinsen og Mary. Thodberg skal bistå Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, når parret skal vies den 14. maj i Vor Frue Kirke. 

Selv om familien er international, prins Henrik fra Frankrig og den kommende kronprinsesse fra Australien, serveres en traditionel julemiddag med gås og risengrød. Men der danses ikke om juletræ. Det står i et hjørne, mens familien synger danske, engelske og franske julesange.

Prins Joachim, prinsesse Alexandra og prinserne Nikolai og Felix fejrer i år jul på Schackenborg Slot. Med til festen er også Alexandras forældre, Richard og Christa Manley, oplyser Kurt Bache, privatsekretær for prinseparret. Dronningen og prinsen bliver på Marselisborg indtil den 30. december.