Marc Perera: Ingen er over loven

Byrådsmedlem og 2. videborgmester i Aarhus Kommune Marc Perera Christensen har politianmeldt sin kollega fra Enhedslisten for at huse flygtninge

02:43

Ingen er hævet over loven. Det er den læresætning, byrådsmedlem og 2. viceborgmester i Aarhus Kommune, Marc Perera Christensen (K), har fulgt, da han onsdag politianmeldte sin kollega.

Marc Perera Christensen har politianmeldt byrådsmedlem Maria Sloth fra Enhedslisten for illegalt at huse flygtninge:

- Jeg tror, det er meget vigtigt, at ingen af os tror, at vi er bedre til at afgøre lovens ord end loven selv, siger han onsdag aften i TV 2 | ØSTJYLLANDs studie.

Maria Sloth og hendes bofælle Anne Hegelund har huset to flygtninge - et valg hun traf ved at følge sit hjerte:

- For os handlede det først og fremmest om menneskelighed. Vi tænkte, at vi havde pladsen i huset, og vi nåede slet ikke at diskutere, om det var lovligt eller ej. Vi stod heller ikke med en tjekliste over, om de nu var flygtninge eller ej. Vi fulgte bare vores samvittighed, sagde Maria Slot og Anne Hegelund, der begge er medlemmer af Enhedslisten, til Århus Stiftstidende tirsdag.

Læs også Perera har politianmeldt byrådsmedlem

- Jeg synes, der er rigtig, rigtig meget fornuft i at følge sit hjerte og sin medmenneskelighed. Hvis man gerne vil huse flygtninge, så skal man bare tage fat i socialrådmanden. Han har flere gange bedt om folk, der gerne vil huse flygtninge, lyder svaret fra Marc Perera Christensen.

Han tilføjer:

- Der, hvor problemet opstår, er når man sætter sin medmenneskelighed højere end loven.

Maria Sloth havde ikke mulighed for at deltage i et interview med Marc Perera Christensen i TV 2 | ØSTJYLLANDs studie onsdag aften.

Se hele interviewet med Marc Perera Christensen øverst på siden.