Mange fik bøder til gadefest

Politiet havde bødehæftet fremme 21 gange i forbindelse med euforiserende stoffer til Mejlgade for Mangfoldighed, ligesom otte personer brød ordensbekendtgørelsen

Arkivfoto fra Mejlgade for Mangfoldighed. Personerne på billedet har ikke nogen relation til artiklen.

Lørdag var der fest i Mejlgade, da Mejlgade for Mangfoldigheden var tilbage i Aarhus.

Ifølge Østjyllands Politi forløb dagen i en god og festlig stemning, selvom politiet skrev 21 sager om euforiserende stoffer i forbindelse med arrangementet.

- Det er en del sager på meget kort tid. De fleste af dem drejede sig om hash eller skunk, siger Kristian Harlev, der er politikommissær og leder af specialpatruljen i Østjyllands Politi.

Se: gadefest i gang igen

Derudover fik otte personer bøder for brud på ordensbekendtgørelsen, hvoraf de fleste var for at urinere offentligt, mens der ikke var nogen sager om vold.

- Det er jo meget kærlighed og blomster til sådan et arrangement, så det var en stor og glad gadefest, siger Karsten Harlev.

En enkeltperson blev taget for at køre bil, selvom han havde taget kokain. Han blev også sigtet for overtrædelse af våbenloven, da han var i besiddelse af et knojern.

Ifølge Østjyllands Politi var en del af dem, der kom hjem fra gadefesten med en bøde i baglommen, personer som var rejst til byen for at deltage i festen.