- Man er jo lidt rystet

Opdagede tyv, der tog billeder af husene

02:05

1 af 2

I Aarhus Kommune var der alene i 2013 ifølge Danmarks Statistik hele 2623 indbrud. Dermed er Aarhus Kommune en af de mest indbrudsplagede kommuner i Region Midtjylland.

Et af de steder, hvor tyve har spredt utryghed, er i Mariendal Havbakker syd for Aarhus.

Her gik Else Skjødt for fjorten dage siden en tur i kvarteret, og så en person med et kamera. Han henvendte sig til hende på engelsk, men Else Skjødt fattede mistanke.

- Han havde en østeuropæisk accent og så tænkte jeg: Jeg lader, som om jeg ikke forstod engelsk, så jeg rystede bare på hovedet og gik hen mod mig selv, men så tænkte jeg: Ej, jeg må hellere lige holde øje med ham, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Manden tog billeder af huse, men gik også ind på grunde og tog billeder ind af vinduerne. Beboerne i området kontaktede politiet, som fik et meget detaljeret signalement af manden:

- Imens han talte til mig, der forsøgte jeg sådan at lægge mærke til, hvilken hårfarve han havde, hvor høj han var, og i det hele taget, hvilket tøj han havde på, forklarer Else Skjødt.

Samme dag fandt politiet frem til manden sammen med en bil fuld af tyvekoster.

- Man er jo lidt rystet, selvfølgelig, over, at der er nogen, der går rundt og observerer vores huse og tager billeder af dem, og man tænker: Er det dit hus næste gang?, lyder det fra Else Skjødt.

Se mere i videoen øverst på siden, hvor du også kan høre mere om, hvad beboerne i Mariendal Havbakker nu gør for at holde tyvene væk.