Måling: Radikale i tilbagegang

En ny prognose viser, at De Radikales Liv Holm Andersen kan få svært ved at blive genvalgt til Folketinget

Foto: Radikale Venstre

En ny prognose viser en tilbagegang i Østjylland for Radikale Venstre, mens Liberal Alliance går frem.

Det er tal fra en ny geografisk prognose af, hvordan mandaterne i Folketinget ville fordele sig, hvis der var valg nu. Det er valgforsker Søren Risbjerg Thomsen, der har lavet prognosen for Altinget.dk på baggrund af et vægtet gennemsnit af maj måneds troværdige meningsmålinger og cirka 60.000 Gallup-interviews.

Ifølge prognosen betyder tilbagegangen for De Radikale i Østjylland, at partiet kun får valgt et mandat i området. Det bliver partileder Morten Østergaard, og dermed står Liv Holm Andersen med sorteper.

Se: I praktik på jobcenter

- Prognosen betyder bare, at jeg skal arbejde ekstra hårdt i valgkampen og få fortalt borgerne om de resultater, som vi i De Radikale har skabt og vil skabe fremadrettet, som jeg er en del af, siger Liv Holm Andersen, er er opstillet i Østjyllands Storkreds i lokalkreds Aarhus Vest, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Hun er partiets bolig-, uddannelse-, ligestilling og psykiatriordfører og har siddet i Folketinget siden 2011, hvor hun blev valgt i Østjyllands Storskreds.

Se: MF'ere i usædvanligt løb

-Uanset den her måling skal vi være på hele tiden, og vi skal ud og snakke med vælgere og promovere vores politik, ligesom jeg skal til så mange valgarrangementer, møde så mange vælgere og deltage i så mange paneldebatter som muligt, siger Liv Holm Andersen.

Hun fortsætter:

- Det er klart, at det er sjovere at føre valgkamp, når der er gode meningsmålinger, men jeg håber og tror på, at de bliver bedre. Omvendt betyder denne prognose, at vi er hårdere spændt for, og derfor gør det måske, at vi tager en ekstra runde med flyers eller lignende.

Se: Radikale: SU er en god forretning

De næste par dage byder blandt andet på forskellige paneldebatter, interviews, hustandsomdeling af flyers, grundlovsarrangement og meget andet relateret til valgkampen for Liv Holm Andersen.

Mens prognosen lavet af Søren Risbjerg Thomsen for Altinget.dk viser tilbagegang for De Radikale, ser det bedre ud for Liberal Alliance.

Det betyder, at partiet kan gå fra et til to østjyske mandater, og så kan Per Zeidler, byrådsmedlem i Syddjurs Kommune, meget vel gå hen og få en plads i Folketinget.

Hvordan mandaterne ender med at blive fordelt, bliver vi meget klogere på, når folketingsvalget den 18. juni har fundet sted.