Langenæs skulle til stemmeurnerne

I dag kunne beboerne i Langenæsparken selv være med til at bestemme, hvordan 125.000 kroner skal bruges på stedet

01:51

1 af 2

Aarhus Kommune havde valgt at ligge beslutningen i hænderne på borgerne, da det i dag skulle afgøres, hvordan 125.000 kroner bedst muligt gør gavn for Langenæsparken.

15 forslag fra forskellige personer var i spil, og så var det ellers op til initiativtagerne at sælge deres idé, så de kunne få stemmer i hus.

- Vi vil gerne lave noget for folk her i området, og hvad vil så være mere oplagt end at lave en folkeafstemning, så det kan blive et demokratisk valgt projekt, der laves, forklarede Kim Gulvad fra Center for Byens Anvendelse i Aarhus Kommune.

En af dem, der fik lov til at give sin mening til kende, var Silas Kjær.

Aldrig fået ideerne selv

Det måtte han i dagens anledning, også selvom han er under 18 år, og derfor ikke normalt må stemme til folkeafstemninger.

- Jeg hælder mellem et projekt, der hedder spurt, hvor der skal laves en løbebane, og så en teaterscene, sagde Silas Kjær.

I sidste ende faldt valget på løbebanen.

- Vi havde aldrig fået ideerne til mange af de ting her selv, og der er virkelig en fantastisk rigdom i de bud, som er her, fortalte Rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, Kristian Würtz (S).

Blandt de mange forslag, som er i spil til at vinde afstemningen, er en løbebane, en kælkebakke, en legeplads med grillfaciliteter og et kunstværk, hvor der skal gro grønt ud af forstørrede dukkedele.

Du kan se hele indslaget om folkeafstemningen øverst i artiklen