Landets største tegnestue

Aarhusianske Arkitema Architects har været på opkøb i Norge

Hos det aarhusianske arkitektfirma Arkitema Architects er udviklingen kun gået én vej de seneste år - og det er fremad.

Både omsætning og antallet af medarbejdere er steget markant, og nu kan virksomheden ligefrem kalde sig Danmarks største.

Det sker, fordi Arkitema Architects netop har opkøbt den norske tegnestue ELN Arkitekter. Dermed tæller virksomheden nu 368 medarbejdere fordelt på fire kontorer i Aarhus, København/Malmø, Stockholm og Oslo.

ELN Arkitekter er langt fra et ubeskrevet blad for Arkitema Architects. De to virksomheder har tidligere samarbejdet om at tegne det nye supersygehus i Sarpsborg syd for Oslo.

Forventningerne til opkøbet er, at Arkitema Architects i højere grad kan få fodfæste på det norske marked:

- Ligesom med opkøbet af den svenske tegnestue DOT Arkitekter i 2012 fusionerer vi nu med en mindre, velfungerende arkitektvirksomhed, der er forankret i Norge. Sammensmeltningen af vores og deres kompetencer gør, at vi kan udfordre konkurrencen på det norske marked og forhåbentlig vækste med samme succes som i Sverige, siger partner og forretningsudviklingsdirektør i Arkitema Architects, Jørgen Bach i en pressemeddelelse.

Arkitema Architects er blandt andet kendt for at have tegnet Sluseholmen i København og for at have vundet konkurrencen om at omdanne det psykiatriske hospital i Risskov ved Aarhus til en helt ny bydel med boliger.

Siden 2009 har det aarhusianske arkitekfirma formået at øge sin omsætning fra 121,1 millioner kroner til et forventet resultat på omkring 230 millioner kroner i 2014.