Kvindetema skræmmer indvandrere

Mange indvandrere holder sig væk fra Århus Festuge på grund af årets kvindetema.

Genrefoto. Foto: Colourbox

Womania-temaet og det voldsomme fokus på kvinder i dette års udgave af Århus Festuge, får mange indvandrere til at holde sig væk fra de kulturelle tilbud i midtbyen.

Ifølge Multikulturel Forening i Århus er bh'er, der hænges op som udsmykning i gaderne og plakaterne med det kønshårsinspirerede trekantslogo simpelthen mere, end de fleste kan kapere, skriver metroXpress torsdag. 

- Man må huske, at mange indvandrere kommer fra lande, der slet ikke har den samme tradition for åbenhed om køn og seksualitet som Danmark. De føler sig simpelthen krænkede på deres blufærdighed, når de møder sådan noget i det offentlige rum, fordi de opfatter det som noget meget privat, siger foreningens formand, Rabih Azad-Ahmad.

Han sammenligner indvandrernes normer omkring blufærdighed med dem, der var udbredte i Danmark i 1950'erne. Dengang ville flagrende bh'er og kønsbehåring i gaderne heller ikke være gået an, mener han.

Rabih Azad-Ahmad mener dog ikke, de provokerende indslag af den grund burde fjernes fra festugen. 

- Det er klart, at vi ikke kan begynde at leve efter gammeldags normer igen. Jeg kunne bare godt ønske mig, at nogle af tingene blev placeret, så man selv kan vælge, om man vil opleve dem, siger han.

Ifølge Rabih Azad-Ahmad risikerer Århus Festuge at byens indvandrere ellers afskriver folkefesten permanent. Trods flere forsøg var det i går ikke muligt at få en kommentar fra Århus Festuges ledelse.