Kunsten er vores fælles sprog

Se interview med regentparret

11:30

1 af 2

Dronning Margrethe og Prins Henrik stillede fredag op til et længere interview med TV 2 | ØSTJYLLAND forud for åbningen af udstillingen Pas de deux royal på ARoS i Aarhus.

Udstillingen rummer flere end 150 kunstværker lavet af regentparret. Der indgår både ældre og helt nye værker.

Udstillingens fokus er særligt at skildre det kunstneriske møde mellem de to kongelige kunstneres forskellige måder at udtrykke sig.

Se: - Vores kunst spiller sammen

Umiddelbart når man se ser regentparrets kunst, så udtrykker De dem meget forskelligt. Er De lige så forskellige som personer?

- Jeg tror ikke, at det er noget tilfælde, at vi har forskellige sider af kunsten, som vi dyrker. Vi skygger ikke for hinanden, fordi vi ikke gør det samme. Vi gør jo bare noget af det samme, forklarer Dronning Margrethe.

Hvad betyder det for Dem som par at dele kunsten som et fælles sprog?

- Kunst er et fælles sprog mellem os. Vi kan lide de smukke ting, vi kan lide harmoni, og vi kan lide mange ting, der er raffinerede. Vi mødes der og kommenterer, siger Prins Henrik.

Se: Se regentparrets kunstværker

- Og det gælder også kunst, vi ikke selv har lavet. Vi har stor fornøjelse af at se på det sammen. Og vi har heller ikke samme opfattelse af andres værker, supplerer dronningen.

Regentparret blev interviewet af TV 2 | ØSTJYLLANDs Søren Jensen. Se hele interviewet i videoen øverst på siden. Du kan også se interviewet i Go' Aften Østjylland fredag aften kl. 18.15 og 21.30.