Kræftprojekt er en millionsucces

Studerende samler ind til onlineauktion

02:03

1 af 2

En gruppe studerende fra Aarhus har via et skoleprojekt kastet sig ind i kampen mod kræft. En sygdom, som de selv har oplevet på nærmeste hold.

De fem studerende læser Innovation og Entrepeneurship på Erhvervsakademi Aarhus, og de har startet en onlineauktion i samarbejde med Østjysk Auktion. Projektet hedder Movember Auction, og pengene fra donationerne går til støtte for mænd med testikel- og prostatakræft.

Det er lokale virksomheder og organisationer, som har doneret ting, der skal sælges på auktionen, hvor hele overskuddet går ubeskåret til Movember-kampagnen mod prostatakræft.

Og det går godt med at indsamle produkter.

- Vi har allerede nu indhentet produkter til værdi af 1,3 millioner kroner i nypris, siger Jonas Wojcik, der er en af de fem studerende bag projektet, og fortsætter:

- Det er helt fantastisk, og vi er meget overvældet.

Blandt donationerne er en masse gavekort til frisører, webdesign og lignende, ligesom der er kommet sportstøj, fodboldtrøjer og smykker med i puljen af ting, som skal sælges på auktion.

- Der er mange, som bakker op om det her, og det sætter vi rigtig stor pris på. Vi er nonprofit, så vi tjener ikke en krone på det selv, og alt overskud går til Movember-aktionen. Det er en god sag, som vi selv har haft inde på livet, siger Jonas Wojcik, der har mistet sin far til sygdommen.

- Min far gik bort for en måned siden på grund af kræft, og derfor er der også en stor dedikation til det her projekt. Jeg vil også gerne vise ham, og jeg er sikker på, at han kigger med, at vi kan klare det her, og at vi gør en forskel, siger Jonas Wojcik.

Jonas Wojcik og hans medstuderende søger forsat produkter, som kan bruges på auktionen sidst på måneden.

Du kan læse mere om auktionen her.

I indslaget øverst på siden kan høre mere om deres kamp mod kræften og se eksempler på nogle af de ting, som virksomheder har doneret.