Konference afholdes som planlagt

Aarhus er vært for international konference om radikalisering og ekstremisme

01:55

1 af 2

Torsdag og fredag i denne uge er Aarhus vært for to konferencer om radikalisering og ekstremisme, hvor der ventes at komme mere end 300 deltagere fra 30 forskellige lande.

Terrorangrebet i Paris i weekenden har chokeret mange, men Aarhus Kommune holder fast i planen om at gennemføre konferencen, der har været planlagt længe, for vi skal ikke lade os kue, mener rådmand.

- Det, der skete i Frankrig, dokumenterer, at der er endnu stærkere grund og behov for, at vi netop laver en konference af den her slags, således at vi deler den viden, vi har i forhold til at undgå radikalisering, siger Bünyamin Simsek (V), der er rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Aarhus-modellen

Baggrunden for konferencerne er blandt andet den såkaldte Aarhus-model imod radikalisering og voldelig ekstremisme, som har fået stor international opmærksomhed.

- Det specielle med modellen i Aarhus er den tværgående samarbejde mellem myndigheder og den forbyggende indsats, som starter tidligt, siger Bünyamin Simsek.

Han fortsætter:

- Det er vigtigt at afholde konferencen, fordi terroristerne og de mørke kræfter jo ønsker, at vi skal ændre adfærd, og det skal vi ikke lade os påvirke af. Vores liv fortsætter.

Du kan se mere om sagen i tv-indslaget øverst på siden.