Kommune: Hold afstand, ellers lukker vi populært udflugtsmål

Vi er for dårlige til at holde afstand, når vi færdes populære steder i naturen, mener Aarhus Kommune. Der er masser af alternative steder at tage hen.

Rigtig mange udflugtsmål er velbesøgt i disse dage, hvor vejret er solrigt. Det oplever de også i Aarhus Kommune.

- Borgerne udnytter de grønne områder mere og mere. Det forstår vi godt, det er også skønt, siger driftschef i Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Kim Gulvad.

quote Vi er lidt bekymret for det massive publikumstryk, der er.

Kim Gulvad, driftschef, Aarhus Kommune

Problemet er, at vi samles for mange de samme steder, og ikke formår at holde afstand.

- Hvis verden var normal, så havde det ikke gjort noget. Men der kommer flere og flere derude, siger Kim Gulvad til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Kim Gulvad råder folk til at tage ud i naturen, hvor der er færre mennesker. Nederst i artiklen er der en række bud.

Marselisborgskoven er et af de områder, som bliver flittigt besøgt. Og især i Dyrehaven.

- I sidste uge var der 6500 gæster, og mandag 1500 gæster. Det er ret mange, når man kun har små låger at skulle ud og ind igennem. Vi er lidt bekymret for det massive publikumstryk, siger driftschef Kim Gulvad.

quote Folk glemmer afstandskravene og folk kommer for tæt på hinanden. Vi vil gerne appellere til at folk tager andre steder hen.

Kim Gulvad, driftschef, Aarhus Kommune

Østjyllands Politi patruljerer forskellige steder, og tirsdag var de også i Marselisborg Dyrehave. Her var de besøgende gode nok til at holde afstand, men man opfordrer stadig folk til at tage hen, hvor der er færre mennesker.

Nederst i artiklen er der en række bud på alternative steder, hvor man kan tage hen på tur.

Tirsdag var der også mange mennesker i Marselisborg Dyrehave, men ifølge Østjyllands Politi, så var de gode til at holde afstand til hinanden.
Tirsdag var der også mange mennesker i Marselisborg Dyrehave, men ifølge Østjyllands Politi, så var de gode til at holde afstand til hinanden. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Find andre steder at tage på udflugt

Hos Aarhus Kommune vil man gerne understøtte de regler, som myndighederne er kommet med - i forhold til afstandskrav (to meter til hinanden) og forsamlingsmængde (maks. 10 personer).

- Folk glemmer afstandskravene, og folk kommer for tæt på hinanden. Vi vil gerne appellere til, at folk tager andre steder hen, end de kendte. Der er mange muligheder, siger Kim Gulvad til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Folk glemmer afstandskravene, og folk kommer for tæt på hinanden. Vi vil gerne appellere til, at folk tager andre steder hen, end de kendte.

Kim Gulvad, driftschef, Aarhus Kommune.

Hvis ikke folk kan finde ud af det, så må de tage drastiske midler i brug.

- Ellers må vi lukke Dyrehaven ned, for vi vil ikke tage ansvaret fremadrettet, fortæller driftschefen.

Her er en række alternativer til, hvor man kan tage hen i påsken, som forhåbentlig ikke er så velbesøgt:

En række af de steder, som Teknik og Miljø i Aarhus Kommune foreslår, man kan tage hen.
En række af de steder, som Teknik og Miljø i Aarhus Kommune foreslår, man kan tage hen.

Udvidet liste til udflugtsmål foreslået af Aarhus Kommune: