Kom og kast sten mod bybus

Videospil forarger bybuschauffører

Kom og kast med sten mod en bybus.

Sådan lyder det fra boligforeningerne i Aarhus, der i dag, fredag, udstiller på en messe i Bella Centret i København.

- Det gælder jo om at ramme bussen, men præmien er også, at man får at vide, hvis man gør det, så holder den op med at køre i ens boligområde, og så må man gå hjem, siger Anders Rønnebro, formand for de aarhusianske boligorganisationer til DR Østjylland.

- Meningen er at vise, hvordan vi i Aarhus arbejder på at omdanne områder, som er slemt ramt af sociale problemer, til helt almindelige byområder, siger han.

Trods det pædagogiske sigte kan en af tillidsrepræsentanterne for bybuschaufførerne i Aarhus, Peter Frentz, ikke se det sjove i spillet.

- Det er en meget, meget dårlig spøg, og jeg synes, man burde stoppe det med det samme. Jeg har flere kolleger, der måtte stoppe som buschauffører, fordi man har fået stenkast på busserne. Så det er helt misforstået, siger han.

Boligorganisationerne har da heller ikke talt med bybuschaufførerne først, inden de fik lavet spillet.

- Det har vi ikke, nej. Vi vil bare anskueliggøre, hvor dårlig situationen i boligområderne kan være, og det er det, vi har vist med det her symbol med en bus, der bliver kastet sten på. Det er bestemt ikke, fordi vi sympatiserer med stenkasterne - tvært imod, siger Anders Rønnebro.

Det dæmper dog ikke kritikken fra bybuschaufførerne.

- Jeg kan ikke forstå, at man skal bruge sådan noget som stenkast efter en bus, når det nu har haft så stor betydning for nogle kolleger, siger Peter Frentz.

Kilde: DR Østjylland