Kødspisere bliver mere syge
Hjerteprofessor vil mindske kødproduktion
4. maj 2014, kl. 13:59
Mere end 30 dage gammel
Der ryger alt for mange bøffer frem for blomkålshoveder ned i indkøbskurven, og det går ud over vores helbred, mener Aarhus-professoren Ole Færgeman, som vil have lægerne til at blande sig i landbrugspolitikken. Det skriver DR Østjylland.
- Kød, som bliver indtaget i de kæmpemængder, som vi gør i Danmark, bidrager til fedme, sukkersyge, visse former for kræft, især i tyktarmen, og til hjerte-kar-sygdomme, siger Ole Færgeman.
Ole Færgeman står i spidsen for en forskergruppe, der opfordrer hjertelæger til at arbejde for en ny fødevarepolitik.
Ifølge hjerteprofessoren, der er pensioneret hjerteoverlæge fra Aarhus Universitetshospital, bør kødproduktionen være væsentlig mindre.