Klub vinder stort orienteringsløb

OK Pan sætter verdenseliten til vægs

Foto: Torben Utzon

Orienteringsløberne fra Aarhus-klubben OK Pan vandt lørdag en sejr, som giver genlyd i sporten.

Kvinderne vandt den traditionsrige Tiomila-stafet i skovene omkring den svenske by Eksjö. Det er første gang, at et dansk klubhold har vundet den prestigefulde konkurrence.

De tre unge, Miri Thrane Ødum på 18 år, Ita Klingenberg på 21 år og 23-årige Ida Bobach havde på deres ture holdt Aarhus-klubben i frontgruppen, og da EM-sølvvinderen Maja Alm var færdig med fjerdeturen, afleverede hun et forspring på fire minutter til Signe Søes, som løb sejren hjem.

- Min taktik var at løbe ekstremt sikkert for virkelig at fange alle poster. Det virkede åbenbart, men jeg blev meget overrasket, da jeg hørte på opløbsstrækningen, at mit forspring var på fire minutter, siger Maja Alm til det svenske nyhedsbureau TT.

Hold i topklasse

Det svenske nyhedsbureau beskriver, hvordan Maja Alm, Ida Bobach og Signe Søes for få år siden vendte hjem fra svenske klubber, og kombineret med store danske talenter har OK Pan i Aarhus haft succes med at skabe et hold, som kan måle sig med verdens bedste klubber.

- Det her viser, at man ikke behøver at bo i Sverige, Norge eller Finland for at skabe et orienteringshold i topklasse. Det kan måske bryde en tendens, så andre klubber i Europa følger vores eksempel, siger Maja Alm ifølge TT.

I 2013 vandt det danske hold den finske Venla-stafet og har dermed vundet to af de mest betydningsfulde stafetløb for klubhold.