Klar til at gå på arabisk tv

Omvendt islamist til kamp for ytringsfriheden

Den omvendte islamist og tidligere aarhusianske imam Ahmed Akkari gør klar til endnu en kamp for den danske frihed.

Ahmed Akkari blev et kendt ansigt under Muhammedkrisen, da han var med i en muslimsk delegation, som rejste til Mellemøsten for at søge opbakning til fordømmelsen af Morgenavisen Jyllands-Postens tegninger.

Tidligere på måneden vakte Akkari dog international opsigt, da han åbent sagde undskyld til den aarhusianske bladtegner Kurt Westergaard.

Nu går han ifølge Jyllands-Posten endnu videre for at fortælle borgere og meningsdannere i den arabiske verden, at de har en "forskruet" og "forkert" opfattelse af den vestlige verdens værdier og holdninger.

Se: Undskyld, Naser Khader

Til Jyllands-Posten oplyser Akkari, at han har kontakt til den toneangivende arabiske tv-station al-Jazeera samt tv-stationen Al Arabiya, som har hjemsted i Dubai.

- Det er primært de store tv-stationer, jeg går efter, men jeg kommer også til at skrive til nogle aviser og er lige nu ved at forberede et oplæg på arabisk. Jeg søger at nå ud til den arabiske verden med mine holdninger for at fortælle dem, hvordan de egentlig bør forstå Danmark, og hvordan de ikke har fattet kulturen og den værdi, der er i friheden, siger Ahmed Akkari til avisen.