Kaster brosten mod politiet

Sortklædte autonome kaster brosten mod politiet

En større gruppe sortklædte demonstranter har skilt sig ud fra hoveddemonstrationen og angrebet politiet med blandt andet brosten. Det fortæller politiet i Aarhus.

- Der er tale om små 100 personer fra de autonome miljøer, som har forladt den fredelige demonstration. I et forsøg på at komme ned til den anden demonstration i Mølleparken har de angrebet politiet med brosten, fortæller Georg Husted, fra Østjyllands Politi.

De autonome vil i kontakt med de omkring 150 personer fra det højreekstremistiske miljø, der demonstrerer i Mølleparken.

Har anholdt 20 personer
Klokken 16.30 har politiet foreløbig anholdt cirka 20 personer i alt i forbindelse med dagens demonstrationer.

De 15 anholdelser er sket inden for den seneste time, oplyser Georg Husted.

- Politiet har kontrol over situationen, og sortklædte autonome har ingen muligheder for at komme hen i Mølleparken, siger han.

Demonstranter overraskede politiet
De sortklædte demonstranter tilhører modstanderne af de højreekstremistiske demonstranter, som befinder sig i Mølleparken.

Demonstranterne overraskede politiet ved at komme løbende hurtigt mod dem og kaste flasker og andre genstande mod betjentene.

Betjentene er det eneste, der adskiller de sortklædte demonstranter mod de omkring 150 højreekstreme demonstranter i Mølleparken.