Kæntring: Opgiver at finde savnede i live

Norske redningsmyndigheder har indstillet redningsaktion. Det er "ikke realistisk" at finde savnede århusianere i live, lyder vurderingen.

De norske redningsmyndigheder mener ikke længere, det er realistisk at finde fire savnede århusianske mænd i live.

Sådan lyder det fra Hovedredningscentralen i Norge. Klokken 20.00 torsdag aften indstillede man derfor den massive indsats for at finde de fire yngre mænd, der onsdag ved 13-tiden kæntrede i en jolle under en fisketur i den norske skærgård ud for Mandal i det sydlige Norge. Redningsaktionen nedgraderes dermed til en eftersøgning.

- Ledeaktionen ændrer dermed karakter til eftersøgning efter omkomne og vil blive ledet af Agder Politidistrikt i Kristiansand, siger redningstjenestens pressechef til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Norsk redningstjeneste har et bærende princip om, at der ledes så længe det er håb om å finde folk i live, og længere end det, fortæller Anders Bang Andersen, der er pressechef i Hovedredningstjenesten.

- Men efter lang tids eftersøgning med store ressourcer både i luften, på havet og langs strandene, sammenholdt med vurderinger fra læger vurderes det ikke som realistisk at finde de fire savnede i live, oplyser han.

Søgt med helikopter og både
Redningsaktionen blev sat i gang ved midnat onsdag. Der er blevet søgt med helikopter og både i området. Også en dansk redningshelikopter var med i eftersøgningen natten til torsdag, oplyser redningscentralen.

- Båter fra redningsselskapet, politiet og søredningskorpset, helikoptere, kystvagtskipet "Bergen" og fregatten "Helge Ingstad" deltog i eftersøgningen efter de fire som fortsat er savnet. Desuden har har frivillige mandskaber fra Røde Kors Hjælpekorps og Civilforsvaret søkg på øer og i vandkanter i området som strækker sig over 1.500 kvadratkilometer. Handelsflådeskip i eftersøgningsområdet har også bidraget med ekstra mandskab til at holde udkig, oplyser Hovedredningstjenesten.