K: Vi fortsætter planer om ny lufthavn

Ifølge det konservative byrådsmedlem er det nytteløst at kaste penge efter lufthavnen i Tirstrup

Arkivfoto

Ifølge Konservatives politiske leder og 2. viceborgmester i Aarhus, Marc Perera Christensen, skal undersøgelserne om en ny lufthavn i Thomasminde gennemføres.

- På baggrund af vores beslutningsforslag fra sidste år, er der nu endelig igangsat et reelt forsøg på at få en bedre lufthavnsløsning. Det arbejde skal fortsættes, og det vil vi naturligvis være med til at prioritere, siger Marc Perera Christesen (K) i en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I weekenden kom det frem, at Trafik- og Byggestyrelsen har bedt Aarhus Kommune om at foretage en række undersøgelser, inden man i ministeriet kan tage stilling til en ny lufthavn i Østjylland.

Thomas Medom: Drop nu den lufthavn

Byrådspartierne har indtil nu talt om en afklaring i forhold til lufthavnen inden jul, men med de nye krav, bliver det svært at overholde.

Det fik byrådsmedlem for SF Thomas Medom til at melde ud, at man bør droppe lufthavnen, men sådan ser Marc Perera Christensen ikke på det.

- Vi bruger allerede millioner af kroner på at dække hullet i kassen ude i Tirstrup. Der er langt større fornuft i at bruge pengene på at bane vejen for en bedre lufthavn end hovedløst at kaste millioner efter Tirstrup, siger han.

Det er planen, at Aarhus Lufthavn skal flyttes fra Tirstrup til Thomasminde nord for Aarhus.