Jobfest for ingeniører

Virksomhederne jagter de nyuddannede

01:57

1 af 2

Torsdag var der jobfest for nyuddannede og studerende ingeniører i Aarhus - og de går en lys fremtid i møde. I øjeblikket er der så mange job til dem, at det er arbejdsgiverne, der skal sælge dem selv til ingeniørerne og ikke omvendt.

Og torsdag var omkring 1.700 studerende fra Aarhus Universitet og Aarhus Maskinmesterskole mødt op for at høre mere om de mange jobmuligheder, som virksomheder præsenterede ved de mange boder i Navitas i Aarhus.

- Det er fantastisk at gå her i dag og se, at der er så mange gode tilbud, siger 25-årige Christian Nygaard, der ingeniørstuderende i Aarhus.

Han var i dag ude for at kigge efter drømmejobbet.

Og som de fleste andre i branchen, så er han næsten sikker på at få et arbejde, når han om et år er færdiguddannet.

- Det er meget betryggende, at man kan koncentrere sig om sit studie, mens man er her og vide, at man har nogle gode muligheder bagefter, og at man ikke skal gå at være nervøs for det, mens man læser, siger Christian Nygaard.

Uanset hvor de studerende ender i deres karriere efter uddannelsen, så har de det tilfælles, at de i forhold til jobsøgning er meget privilegeret.

- Jeg vil påstå, at det er Danmarks mest forkælede studerende. Der er ingen problemer i at få et job, siger Henning Mølsted, fra Mediehuset Ingeniøren i København.

Du kan se mere fra jobfesten i indslaget øverst på siden.