Ikke set i 50 år: Sean har fundet sjælden bi

Den 27-årige bielsker Sean Birk Bek Craig fandt i denne uge en sjælden biart, der ikke er set i Danmark i 50 år.

De seneste fire år har Sean Birk Bek Craig tænkt på bier hver eneste dag, men søndag og mandag i denne uge vil nok stå som de klareste. 

Det lykkedes nemlig for den 27-årige biologistuderende fra Aarhus at finde den sjældne tormentilhvepsebi to dage i træk. 

- Det er en kæmpe oplevelse, og det er helt ubegribeligt, at det sker. Det er først nu, jeg er ved at falde ned oven på oplevelsen, siger Sean Birk Bek Craig. 

Han har sammen med vennen Hjalte Kjærby jagtet tormentilhvepsebien i flere år. Men i denne uge lykkedes det for dem at finde biarten.
Han har sammen med vennen Hjalte Kjærby jagtet tormentilhvepsebien i flere år. Men i denne uge lykkedes det for dem at finde biarten. Foto: Lars Dyhrberg Bruun

Den sjældne art er ikke blevet set i Danmark siden 1971, men den er altså nu blevet set hele to gange. Søndag blev den spottet i Rabis Ådal i Midtjylland og mandag på Læsø. 

- Det var sådan, at mine hænder rystede på grund af adrenalin. Det er fantastisk at vide, at den er her, siger han. 

Ledt i tre år

Passionen for bier deler han med vennen Hjalte Kjærby. Og tormentilhvepsebien har længe været i kikkerten. 

- Hjalte og jeg har ledt efter den to-tre år, siden vi begge begyndte at kigge meget på bier, og det var den første vi snakkede om, siger han. 

De fundne tormentilhvepsebier har Sean Birk Bek Craig døbt Robert og Roberta. 

Vi har, her på TV2 ØSTJYLLAND, tidligere lavet et stort portræt af den bi-glade Sean Birk Bek Craig, som du kan se herunder. 

Vi kender alle brumbassen og honningbien. Men Sean her kender til flere hundrede biarter - og kender tilmed lugten af dem.