Musikhuset lyste rødt: Her er forklaringen bag

En lysdemonstration, der foregår over hele landet, er årsagen til, at mange bygninger lyses op i en rød farve mandag aften.

Foto: Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune

Måske har du på en gåtur lagt mærke til, at foyeren i Musikhuset Aarhus mandag aften bliver lyst op af rødt lys?

Dét sker som en del af en lysdemonstration, der er arrangeret af We Are Events Danmark, som skal sætte fokus på livebranchen, der er hårdt ramt på grund af corona-nedlukningen. 

- Vi er jo vant til, at den her branche sikrer os gode oplevelser af høj kvalitet, og derfor synes vi, det er vigtigt at bakke op om branchen i den her hårde økonomiske situation, den er i, her under coronakrisen, siger Rabih Azad-Ahmad (R), der er kulturrådmand i Aarhus Kommune, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Skal du også selv lave bål til sankthans? Her er fem gode råd

Udover at lysdemonstrationen foregår flere steder i EU, så vil mange danskere også kunne opleve bygninger klædt i det røde lys flere steder i Danmark.

- Vi gør det som en del af noget, der også sker i flere andre europæiske lande, hvor kulturinstitutionerne bakker op om livebranchen. For især her i sommeren går det hårdt udover livebranchen, at de mister indtægter, som de skulle have fået gennem arrangementer, som er aflyst, siger kulturrådmanden til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi er jo vant til, at den her branche sikrer os gode oplevelser af høj kvalitet, og derfor synes vi, det er vigtigt at bakke op om branchen i den her hårde økonomiske situation, den er i, her under coronakrisen.

Rabih Azad-Ahmad (R), kulturrådmand, Aarhus Kommune

We Are Events Danmark, der står bag lysdemonstrationen, er en gruppe bestående af mange af branchens aktører. I en pressemeddelelse skriver de, at den røde farve er symbolet for en blødende branche.

- Livebranchen var den første, der lukkede ned, og det bliver den sidste, der bliver åbnet igen. Alligevel har regeringen besluttet, at der ikke tages hensyn til alle, der arbejder i livebranchen - freelance teknikere, lyd og lys-firmaer, teltudlejning osv. - i hjælpepakkerne, lyder det fra We Are Events Danmark i pressemeddelelsen.

Læs også Daka vil mindske lugt af døde dyr med ny million-investering